Ziraat Bankası 2. El Araçta Güvenli Ödeme Başlattı

Ziraat bankası, son yaptığı değişiklikler ile beraber ikinci el motorlu taşıtların alım ve satım işlemlerinde, taşıtın ve satış bedelinin eş zamanlı olarak güvenli bir şekilde takas edilmesini sağlayacak olan “Güvenli Ödeme Sistemi”ni işleme aldı.

Araç Alım-Satım Haftasonu da Devam Edebilecek

Türkiye Noterler Birliği ile entegre olarak çalışan güvenli ödeme sistemi ile noterler huzurunda gerçekleştirilen araç alım ve satım işlemlerinde ödenmesi gereken tutarın ödenmemesi riski ve bu yöndeki dolandırıcılık olaylarının son bulması amaçlanıyor. Araç alımı esnasında kişinin yanında nakit taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran sistem, tüm olumsuz riskleri ortadan kaldırıyor.

Sistem kapsamında açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Bankacılık Operasyonları ve İletişim Genel Müdürü Yardımcısı Ali Kırbaş, müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Genel Müdür Yardımcısı Kırbaş aynı zamanda;

“Güvenli Ödeme Sistemi ile Ziraat Bankası müşterilerine 2. el araç alış satışlarında onların hayatını kolaylaştıran bir çözüm sunuyoruz. Bu sistemle müşterilerimiz taşıt alım satım işlemlerini hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yapabilecek” açıklamalarında bulundu.

Dijital uygulamalar ile müşterilerinin ödeme işlemlerini daha rahat bir şekilde yapmalarını sağlayan banka, alıcı ve satıcıların Ziraat Bankası üzerinde bulunan hesaplarını seçerek sistemde kayıt oluşturmaları gerekiyor. Hiçbir para transferi yapmalarına gerek kalmayacak olan bu uygulama ile işleme ilişkin olan referans numarasının yazılması ve noterde işlemlerin tamamlanması ile söz konusu satış bedeli haftasonu da dahil olmak üzere otomatik olarak gerçekleşecektir.

Güvenli Ödeme ile Para Teması Sıfıra İniyor

Müşteri güvenliğinin yanı sıra para ile temasında sıfıra inmesini amaçlayan Ziraat Bankası, açıklamasında salgın dönemine işaret etti.

“Sistemin kullanımıyla araç alış-satış işlem sürelerinin kısalmasına ve dolayısıyla noterliklerde yaşanan yoğunluğun azaltılmasına da katkı sağlanacak. Güvenli Ödeme Sistemi, içinden geçmekte olduğumuz salgın döneminde para ile teması sıfırlaması açısından da ayrıca önemlidir”