JPMorgan’dan Evden Çalışma Talimatı

Bankacılık devi JPMorgan’dan korona virüs konusunda önlem kararları alınmaya devam ediyor. Son kararı ise evden çalışma talimatı vermesi şeklinde oldu.

Dünyanın en büyük yatırım bankaları arasında olan JPMorgan, koronovirüs vakalarının artması ile bünyesinde bazı değişikliklere gidiyor. Son değişiklik ise çalışanlarının çalışma şekli hakkında oldu. Amerikan merkezli JPMorgan, çalışanlarına evden çalışma talimatını gönderdi.

Dünyanın öncü yatırım bankası JPMorgan evden çalışma kararını şimdilik bir bölge ile tuttu. Toplamda 256.981 çalışanı bünyesinde bulunan ve faaliyetlerini 60 ülkede sürdürmekte olan JPMorgan, geçen hafta New York Bölgesi’nde personellerin çalışma şekli ile ilgili değişikliğe gittiğini bildirmişti.  Koronavirüs salgını yayılımının ciddi boyuta ulaşmasının ardından almış olduğu bu kararı diğer bölgelere de uygulayarak önlemleri arttırdığını bildirdi.

Bankanın faaliyet komitesi, bu konu ile ilgili bildirimini e-posta yoluyla personellerine yaptı. E-postada “Şu andan itibaren geçerli olmak üzere, tüm küresel yöneticilerden çalışanların evden mümkün olduğu ölçüde çalışmalarına izin vermelerini istiyoruz.” dedi. Bu kararın hedefini ise; banka çalışanlarının güvenlik önlemi tedbiriyle belli bir sosyal mesafeyi koruyarak mevcut hizmetlerinin sürdürülmesi olduğu şeklinde açıkladı.

Evden Çalışması Mümkün Olmayanlar da Var

Büyük finans firmalarının koronavirüs ile ilgili almış olduğu önlemlerin en ciddisi JPMorgan tarafından geldi. Varlık zenginliği bakımından ABD’nin en büyük bankası olan JPMorgan, koronavirüs hakkında almış olduğu bu ciddi kararın diğer bankalara da yansıyacağı düşünülmekte.

JPMorgan’dan alınan evden çalışma talimatı bazı departmanlar için henüz geçerli değil. Çağrı merkezi çalışanları ile birlikte şube personelleri bu önlem planları içerisine dahil edilmiyor.  Evden çalışması mümkün olmayan departmanlar arasında herhangi bir iç karışıklığın çıkmaması adına bu konu hakkında da açıklamada bulunarak kafadaki sorulara mümkün olduğunca cevap sunmaya çalıştı.

Özellikle çağrı merkezleri ve şubeler olmak, müşteriye dönük rolleri olan çalışan gruplarının yerinde çalışmaya devam etmelerini düşündüklerini dile getirdi. Yerinde çalışma gereksinimi olan departmanlar hakkında da en iyi destek sunabilme konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini açıklamalarına ekledi. Çok yakında bunun için yeni kararların alınacağını ve bu kararları en kısa sürede paylaşacaklarını bildirdi.