Kuveyt Türk İştiraki Otovınn’a 1 Milyon Dolar Yatırım Yapıldı

Kuveyt Türk İştiraki Otovınn'a 1 Milyon Dolar Yatırım Yapıldı
Kuveyt Türk’ün iştiraki olan Kuveyt Türk Portföy’ün yönettiği Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) ve Teknogirişim GSYF liderliğinde yurtdışı yatırımcılarından Otovınn’a 1 milyon dolar yatırım yapıldı.

Kuveyt Türk’ten yapılan açıklamaya göre, Otovınn, otomobil kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu servis, bakım ve koruma, kuaför, otopark, lastik değişimi, çekici ve vale gibi satış sonrası hizmetleri veriyor. Tüm bu hizmetleri mobil uygulamasında toplayan Otovınn, araç satış sonrası hizmetlerde önemli bir dijital dönüşüm projesi olarak görülüyor.

15 milyon USD değerleme ile toplam 1 milyon dolarlık yatırım

Otovınn, kurumsal ve bireysel kullanıcıların sahip olduğu araçlar için satış sonrası hizmetleri tek çatı altında toplayan dijital platform olarak yer alıyor. Kuveyt Türk tarafından desteklenen Otovınn, KT Portföy Teknogirişim GSYF’nin liderliğinde aldığı 5 milyon liralık ilk tur yatırımdan sonra, KT Portföy’ün yönetimindeki Lonca GSYF ve Teknogirişim GSYF’nin liderlik ettiği yatırım turunda da yurt dışındaki yatırımcıların katılımıyla 15 milyon USD değerleme ile toplam 1 milyon dolarlık yatırımın sahibi oldu.

“Yatırım turuna liderlik etmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan KT Portföy Yönetimi Genel Müdürü Hamit Kütük, şu ifadelere yer verdi:

“Otovınn, sahip olduğu teknoloji platformu ve yaygın hizmet ağıyla kurumlara ve bireylere dönük satış sonrası tüm araç hizmetlerini en verimli şekilde sunmayı hedefliyor. Otovınn, yurt dışından eş yatırımcıların katılımıyla liderlik ettiğimiz ilk yatırım sonrası son iki yılda teknolojiye önemli yatırımlar yaparak, hizmet ağını ve kurumsal müşteri sayısını ciddi şekilde artırdı. 15 milyon dolar değerlemeyle aldığı 1 milyon dolar tutarındaki yeni yatırımla birlikte Otovınn, özellikle bireysel müşterilerin ilgisini çekebilecek yeni hizmetler sunmayı hedefliyor. Yatırım turuna liderlik etmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Lonca GSYF ile benzer şekilde teknoloji odaklı ölçeklenebilir şirketlere erken aşama ve sonrasında büyüme sermayesi yatırımları yapmayı sürdüreceğiz.”

“2022 yılında 5 bin nokta ve 400 bin son kullanıcıya hizmet vermeyi planlıyoruz”

Otovınn kurucusu Serkan Bakırtaş ise yeni yıl hedeflerinden bahsederek şu açıklamada bulundu:

“Otovınn olarak, 3 bine yakın anlaşmalı noktamızla binlerce kullanıcıya hizmet vermeye ve hızlı şekilde büyümeye devam ediyoruz. 2022 yılı tamamlandığında bu sayıyı, 5 bin noktaya ulaştırmak ve 400 bin son kullanıcıya yükseltmek için yeni uygulamaları ve hizmetleri devreye alıyoruz. Ayrıca bir süredir yurt dışı hizmeti için pazar araştırması yapıyoruz. Aldığımız 1 milyon dolar yatırımla yakın zamanda Otovınn’ı global bir girişim haline getirmeyi hedefliyoruz.”