Şekerbank “Çiftçi Destek Paketi” Hazırladı!

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ne özel olarak tüm bankalar harekete geçti. Bu bankalardan biri de Şekerbank oldu. Şekerbank “Çiftçi Destek Paketi” hazırladı. Bu paket içerisinde çiftçilerin tarımsal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kredi desteği verileceği açıklandı. Kredinin aylık yüzde 0,99 faiz oranına sahip olduğu ve 24 aya varan vade seçenekleri ile ödeme kolaylığı oluşturduğu belirtildi.

Dünya üzerinde yaşanan ve Türkiye’de de etkisi görülen yeni tip koronavirüs salgınında gıda üretiminin devamlılığını sağlamak önemli bir konu haline gelmişti. Bu konuda hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak üreticilerin desteklenmesi gerektiğini söylemişti. Bu kapsamda Şekerbank, çiftçilerin desteklenmesi adına kredi desteği paketini hazırladı ve tanıttı.

Şekerbank Kredi Ödemeleri Hasat Dönemine Kalacak

Şekerbank Çiftçi Destek Paketi kullanan müşteriler, ödemelerini hasat zamanına kadar erteleyebilecek. Ek olarak Hasat Kart ile anlaşmalı olan üye iş yerlerinden 5 ay vadeli sıfır faiz ile alışveriş imkanına sahip olacaklar. Paketten yararlanmak isteyen çiftçiler başvurularını 30 Haziran 2020 tarihine kadar yapabilecek.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Şekerbank Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Tarımı, üretimi ve çiftçiyi desteklemek bizim varoluş nedenimiz. Koronavirüs salgınında gördük ki tarımda üretimin sürekliliği evde kalma sürecinde olan tüm dünya için büyük önem arz ediyor. Biz de içinde bulunduğumuz koşullar karşısında üreticinin korunması ve varlığını sürdürebilmesi için çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Salgına karşı tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması için çiftçilerimizin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ‘Çiftçi Destek Paketi’yle yanlarında yer alıyoruz. Bu vesileyle tarladan sofraya üretim zincirinin en büyük gücü olan çiftçilerimizin Çiftçiler Günü’nü kutluyor, kampanyamız ile bereketlerinin bol olmasını diliyoruz.”