TNB Uygulamasına Dahil Olan İsimlerden Biri de Vakıfbank Oldu

İkinci el araç alım ve satım işlemlerinde tescil ve ödeme sürecindeki endişeleri ortadan kaldırmak amacı ile Türkiye Noterler Birliği tarafından uygulamaya konan “TNB Uygulaması” için projeye dahil olan isimler arasında Vakıfbank da yer aldı.

TNB Uygulaması, yani “Güvenli Araç Satış Sistemi” aracılığıyla ödeme ve tescil işlemleri artık Vakıfbank tarafından da yapılabilecek. Bu sayede satıcılar, noter aracılığı ile alıcılara araç tescil ettiği zaman tescil bedellerini hesaplarına geçirebilecek. Alıcılar da araç tescili gerçeklemeden önce bedeli satıcıya aktaramayacak.

Vakıfbank Güvencesi Alıcıları Rahatlattı

TNB Uygulaması için projeye dahil olan Vakıfbank’ın Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Verimlilik, hız ve güvenden ödün vermeden müşteri talep ve ihtiyaçlarına uygun, yenilikçi ürün ve uygulamalar geliştiriyoruz. Bu yaklaşımla Türkiye Noterler Birliği ile Aralık 2019’da dijital alanda gerçekleştirdiğimiz uyumun ardından, ikinci el araç alım satımında yaşanan bazı endişeleri ortadan kaldıran yeni bir işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye çapındaki tüm noterlerde kullanılan GASS sayesinde, alıcının da satıcının da içi rahat olacak. Bankamızın ve TNB’nin sistemleri tescil ve ödeme sürecini uyumlu bir şekilde gerçekleştirecek. Güven sorununu çözmesinin yanı sıra sistem, nakit taşıma ve sayma gibi sorunları da ortadan kaldıracak.” açıklamasında bulundu.

İkinci el otomobil alım ve satım işlemlerinde günlük 30 bin civarında işlem gerçekleştiğini de belirten Üstünsalih, GASS kullanımının günden güne yaygınlaşacağına dikkat çekti. Bu konuya yönelik olarak da “Sistemi kullanmak için Bankamız müşterisi olsun ya da olmasın noterdeki tescil işleminin gerçekleşmesiyle alıcı adına, satıcı lehine ödeme gerçekleştiriliyor. Bu sistemle noterlerimizin de işlem hızının artıp yoğunluklarının azalmasına yardımcı olacağımıza inanıyorum.” ifadelerine verdi.

Vakıfbank için çağdaş bankacılık anlayışını benimsedikleri, dijital dönüşüm alanında banka tarafından tüm süreçleri takip ettiklerini de belirten Vakıfbank Genel Müdürü Üstünsalih açıklamasını şu cümleleri ile tamamladı:

“Çağdaş bankacılık anlayışımız gereği, tüm uygulamalarımızda ürün ve hizmetlerimizde teknolojiden sürekli faydalanıyoruz. Dijitalleşmeyi takip etmekle kalmıyor, katkı sunuyoruz. Dijital dönüşümün ön planda olduğu bugünlerde, Bankamızda tüm süreçlerimizde dijitalleşmeyi sağlıyoruz. Bankamız ile Noterler Birliğimizin işbirliği çerçevesinde kullanıma sunduğumuz GASS da bu yaklaşımımızın bir yansımasıdır. VakıfBank olarak müşterilerimizden gelen talep ve ihtiyaçları değerlendirerek yeni ürün ve uygulamaları geliştirmeye devam edeceğiz.”