Vakıfbank Tedarikçilere Yeni Ürün Sundu

Vakıfbank bir süredir üzerinde çalıştığı yeni ürününü hayata geçirdiğini açıkladı. ‘Vakıfbank Tedarikçi Finansmanı’ ile tedarikçilere bu anlamda büyük destekler sağlamayı amaçladığını açıkladı. Özellikle banka tarafından kurumsal ve büyük ölçekli firmalara mal ve hizmet sağlamak amacıyla yeni ürününü tasarladığını açıkladı.

Ürünün kullanımı ile birlikte tedarikçi firmalar, satıştan doğan alacaklarını kendi aralarında belirlemiş oldukları banka kanalları aracılığı ile istedikleri zaman iskonto ederek nakit olarak alabilecekler. Vakıfbank bu süreçte işleri kolay hale getirebilmek için, ticari işletmeler ve tedarikçiler ile finans kuruluşlarını buluşturmak için Finansal Kurumlar Birliği tarafından sunulan online ‘Ticaret Zinciri Finansmanı Sistemi Platformu’ içerisine dahil olduğunu açıkladı.

Vakıfbank sunduğu yenilikçi ürün ve hizmetleri ile ihtiyaca uygun çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu çalışma bir anlamda finansmana erişimi kısıtlı olan işletmeler için büyük hizmetler sunduğu ifade edildi. Konu hakkında Vakıfbank Kurumsal ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hazım Akyol konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Mal ve hizmet alım satımı sorunlarından kaynaklanan faturalar, Vakıfbank adına doğmuş alacak temliki kapsamında iskontolanması yolu ile tedarikçilere finansman sağlamaya devam ediyor. Kamu bankaları arasında şimdiye kadar bu ürünü hayat geçirmiş olan ilk banka olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ürünümüzde şimdiye kadar olduğu gibi tüketiciler tarafından ilgiyle karşılanacak diye düşünüyoruz’ dedi. Tedarikçi Finansmanı zinciri ile bankanın bundan sonra ticari açıdan sunduğu desteklerle birlikte büyük destekler sağlaması bekleniyor.