Vakıfbank Yenileme Oranı Yüzde 100’ün Üzerindeki Tek Banka

Vakıfbank Yenileme Oranı Yüzde 100’ün Üzerindeki Tek Banka
Vakıfbank Yenileme Oranı Yüzde 100’ün Üzerindeki Tek Banka

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih tarafından yapılan açıklamalara göre banka yenileme oranı yüzde 100’ün üzerindeki tek banka olarak ifade edildi. Üstünsalih açıklamasında, “Yenileme oranı yüzde 100’ün üzerindeki tek bankayız. Böylelikle toplam sendikasyon kredi bakiyemiz 1,7 milyar dolar seviyesine ulaştı” ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamada bankanın yılın ikinci sendikasyon kredisine 17 ülkeden 27 farklı bankanın katıldığı ifade edildi. Başarıyla tamamlanan sendikasyon kredisi ile birlikte toplam 600 milyon dolarlık yeni sendikasyon kredisi verilmiş oldu.

“Milli ekonomiye ve Türk bankalarına duyulan güvenin bir göstergesi”

Konuya yönelik açıklama yapan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, verilen sendikasyon kredisi ile birlikte bankanın olağanüstü dönemlerde bile milli ekonomiye ve Türk bankalarına duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Üstünsalih’in açıklamasında şu ifadeler de yer aldı:

“Böylesi zorlu bir yılın sonlarına yaklaşırken bir yandan tüm müşterilerimize kesintisiz desteğimizi sürdürmeye, diğer yandan da uluslararası piyasalardan ülkemize yeni kaynak getirmeye devam ediyoruz. Hatırlanacağı gibi yılın ilk yarısında rakip bankalar arasındaki en yüksek sendikasyon kredisi yenileme oranını elde etmiştik.

Güçlü muhabir ağımız ve muhabir bankalarımızla sürdürdüğümüz uzun soluklu ilişkilerimizin bir yansıması olarak, şimdi de 4 kıtadan 27 uluslararası bankanın katkılarıyla toplam 660 milyon dolar tutarındaki yılın ikinci sendikasyon kredisini de başarıyla temin ettik. Böylece rakip bankalar arasında yenileme oranını yüzde 100 seviyesinin üzerinde gerçekleştiren tek banka olduk. Yenileme oranı yüzde 100’ün üzerindeki tek bankayız. Böylelikle toplam sendikasyon kredi bakiyemiz 1,7 milyar dolar seviyesine ulaştı.”

“Toplam 12 milyar dolar tutarındaki uluslararası fonlama”

Üstünsalih, 2020 yılında yurt dışından en çok kaynak getiren Türk bankası konumunda olduklarını da vurguladı. Yapılan son sendikasyon kredisi işlemiyle birlikte, yurt dışından Türk ekonomisine sağlamış oldukları kaynağın 3,9 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Üstünsalih, “Toplam 12 milyar dolar tutarındaki uluslararası fonlamamızla bu alandaki öncü ve aktif konumumuzu koruyarak milli ekonomimize her anlamda katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.