Wells Fargo Paycheck Koruma Programını Durdurdu

Maaş Koruma Programı kredileri için başvuru alımının artık yapılmayacağı Wells Fargo tarafından bildirildi.  Wells Fargo Payback Koruma Programını durdurdu.

Merkezi San Francisco, California’da bulunan ve ABD genelinde merkezi ofisleri bulunan Wells Fargo Bank, özellikle küçük işletmeleri ilgilendiren, onların kalkınmalarına destek verecek olan müjdeli haberi kısa zaman önce vermişti. Koronavirüs salgını sebebi ile yaşanan ekonomik sarsılmanın hafifletilebilmesi adına alınan birtakım önlemler ile artık küçük işletmeler, bekledikleri çözümü bulmuş olmuşlardı. İşçi maaşlarının daha kolay ödenmesine ve aynı zamanda da işletme giderlerine ait faturaların ödenmesine yardımcı olmayı amaçlayan yeni bir federal programının sunulmaya başlanması birçok küçük ölçekli işletme sahiplerini umutlandırmıştı.

Wells Fargo Paycheck Koruma Programına Yoğun İlgi

Wells Fargo Bank   Pazar günü geç saatlerde, hükümetin geçen hafta Washington’un 2,2 trilyon dolarlık ekonomik yardım paketinin bir parçası olarak başlattığı Paycheck Koruma Programı kapsamında yeni kredi başvurularını kabul etmeyeceğini duyurdu.

Wells Fargo ayrıca program aracılığıyla en fazla 10 milyar dolar borç vermeyi planladığını ve bu eşiğe ulaşmak için zaten fazlasıyla yeterli başvuru aldığını söyledi. Yoğun bir şekilde olan talepler ve aşırı başvuru sayısı sebebi ile birçok küçük ölçekli işletme sahibinin de umutları sönmüş oldu. Bankaya göre, 5 Nisan’dan sonra verilen kredi talepleri dikkate alınmayacak.

Cuma günü başlatılan programdan bu yana, çoğu ABD bankası sadece mevcut müşterileri için kredi vermişti. Wells Fargo ise henüz kredi başvurusu yapmayan bazı küçük işletme müşterilerini de kapsayan bir kredi sunumu gerçekleştirmeyi hedefliyordu. Yoğun taleplerin bu sebeple şimdiden limiti doldurmuş olması düşünülüyor. Wells Fargo geçen yıl da ülkedeki diğer borç verenlerden daha fazla küçük işletmeye kredi sağlamıştı.