HSBC ABD Bireysel Bankacılıktan Çıkmayı Planlıyor

HSBC ABD Bireysel Bankacılıktan Çıkmayı Planlıyor
HSBC ABD Bireysel Bankacılıktan Çıkmayı Planlıyor

Bloomberg’de yer alan habere göre HSBC, Amerika Birleşik Devletleri Bireysel Bankacılıktan tam anlamıyla çıkmayı, perakende ağını boşaltmayı düşünüyor. HSBC yönetimi ülkede perakende operasyonlarını geri çekmeyi planlıyor.

Bu konudaki öneriler ise en kısa süre içerisinde kurula sunulacağı bilgiler arasında yer alıyor. Financial Times’da yer alan daha önceki bir bilgiye göre HSBC’nin Asya ve Orta Doğu’ya odaklanması bekleniyor.

Gelecek Yıllarda 35.000 Kişi İşten Çıkarılacak

The Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) sözcüsü yaptığı açıklamada, kapsamlı bir yeniden yapılanmanın 2020 boyunca sürdürüldüğünü belirtti. HSBC sözcüsü, karlarının temel güçlerinden biri olan Hong Kong ve Çin’de gelecek 3 yılda yaklaşık 35.000 kişinin işten çıkarılacağının altını çizdi. Gelecek yıl için rakamların açıklandığını ve şirkete ait maliyetlerin dışında sermaye dağıtımını da ayrıntı bir şekilde revizyon açıklanacağını duyurdu

HSBC karını artırmak için belirlediği hedeflerde daha fazla kazanç sağlayacağı alanları şube ağı nedeniyle baskılandığını, bu durumun 2019 yılında ABD varlıklarının yarısını oluşturduğunu belirtti. Ancak zarar gördüğü noktanın Avrupa olması da dikkat çekti. Londra merkezli HSBC bankası Çin’de büyümek istiyor ve karının da neredeyse tamamını Asya üzerinden elde ediyor.