Albaraka Türk Endekste İlk ve Tek Katılım Bankası

Albaraka Türk Endekste İlk ve Tek Katılım Bankası
Albaraka Türk Endekste İlk ve Tek Katılım Bankası

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Albaraka Türk Stratejik Planlama ve Ekonomik Araştırmalar Müdürü olan Ömer Emeç, “Albaraka Türk olarak her yıl geliştirerek güncellediğimiz strateji planı ve yol haritamızda sürdürülebilirlik çalışmalarına da yer veriyoruz.” dedi. Albaraka Türk, ikinci defa Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer aldı. Endekste yer alan ilk ve tek katılım bankası olma unvanını korumaya devam etti.

Albaraka Türk tarafında yapılan açıklamaya göre 35 yıllık faaliyetleri boyunca sürdürülebilirlik alanında sektörde lider banka olmaya devam ediyorlar. İklim krizi başta olmak üzere, su problemleri ve karbon salınımı gibi evrensel sorunların çözüme ulaşması için adım atmayı sürdüren Albaraka Türk, gelecek stratejileri ve gerçekleştireceği çalışmaları raporunda ele aldı.

Albaraka Türk Endekste Yer Alan İlk ve Tek Katılım Bankası

Geçtiğimiz yıl da olduğu gibi bu yılda Borsa İstanbul (BİST) Sürdürülebilirlik Endeksi değerlemesinde yer alan Albaraka Türk, değerlendirmeler sonucunda 27 Kasım 2020 tarihi itibarıyla endekse dahil edilen ilk ve tek Katılım Bankası unvanını aldı. Albaraka Türk Stratejik Planlama ve Ekonomik Araştırmalar Müdürü Ömer Emeç, ‘Tüm iş modelimizi sürdürülebilirliğe uygun şekilde kurguluyor ve buna yönelik adımlar atıyoruz.

Elbette bu adımların atılmasında Yönetim Kurulumuza bağlı Sürdürülebilirlik Komitesi ve Genel Müdürlüğümüze bağlı Sürdürülebilirlik İcra Komitesi’nin rolü büyük. Özellikle çalışanlarımızın gönüllü olarak katkı ve katılım sağladığı kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızla da sürdürülebilir işler gerçekleştirebilmeyi mümkün kıldık.” dedi.

Açıklamaya göre, Karbon Saydamlık Projesi’ne (Carbon Disclosure Project-CDP) Albaraka Türk geçen yıl gönüllü olarak yanıt vermişti. Gönüllüğü ile C derecesini elde eden banka, aynı özveri ile çalışmalarını hızlandırdı ve bu bıl B derecesi aldı. CDP Su Güvenliği anketinde ise ‘B-‘ notlarını alan tek katılım bankası oldu.

İlk ve Tek Gönüllü Banka

Albaraka Türk CDP çalışmalarını genişleterek Bilimsel Temelli Hedefler Oluşumu (Science Based Targets-SBTs) ile ilerlemeyi ve de bilimsel temeli olan tarfilere ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca İklimle İlişkili Finansal Beyanlar Görev Gücü (Task Force on Climate Related Financial Disclosure-TCFD) önerilerini uygulayarak iklim risklerini olumlu yönde etkilemek için adımlar atmayı hedefliyor. Gönüllü olarak katıldığı çalışmaları ile sektörde öncü bir konumda oluyor.

Albaraka Türk’ün Sürdürülebilir Bankacılık Programı kapsamında hazırlamış olduğu geçtiğimiz yıla ait Sürdürülebilirlik Raporu, tüm çalışmaları hakkında bilgi veren ve yol haritası gösteren bir içerik seklindedir. Raporun bile geri dönüştürülebilir kağıt kullanarak üretildiği haberde yer alıyor.