ICBC Yol Testleri Askıya Alındı

ICBC yol testlerini şimdilik askıya aldı. Böylelikle brokerler, telefon ve e-posta aracılığıyla daha fazla işlemi gerçekleştirebilme fırsatına sahip oldu.

COVID-19 endişesi dünyanın dört bir yanında yaşanmaya devam ediyor. ICBC de bu salgın için gerekli bulduğu önlemleri almaya başladı. Alınan karar gereği, il çapında değerlendirmeleri geçici olarak askıya aldığından, yakın gelecekte bir yol testi yapmayı ümit eden sürücülerin en az iki hafta beklemesi gerekecek.

Salı günü yaptılan açıklamada, yayılan yeni koronavirüs üzerindeki risk düzeylerini sürekli olarak değerlendirdiğini söyledi. ICBC’den yapılan bir bildiri ise “Etkili olarak, tüm yol testlerini askıya alıyoruz ve iki hafta içinde yeniden değerlendireceğiz” şeklinde yer aldı.

Açıklamada “Bu rezervasyonlar için herhangi bir iptal ücreti alınmaz.” şeklindeki ifade de bulunuyordu. Ayrıca, bir ICBC lisans ofisini ziyaret eden herkese COVID-19 tarama soruları sorulacağı ve daha sonraki bir tarihte geri dönmeleri istenebileceği de belirtildi. Sosyal uzaklığı sağlamak için bekleme alanlarına erişim de sınırlı hale getirilebilir.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Banka, koronavirüs pandemisi arasında yüz yüze teması sınırlamak için ek önlemler alınacağı açıklandı.

Bazı İşlemler Telefon ve E-Posta ile Gerçekleşebilecek

Brokerların artık telefon ve e-posta yoluyla ICBC sigorta işini geçici olarak yapmalarına izin verileceği ve şirketin bir sürümde, araç kayıtları gibi telefonla gerçekleştirilemeyen işlemler için birçok brokerin iş için açık kaldığını belirtti. Banka tarafından yapılan açıklamada ICBC müşterileri artık telefon ve e-posta yoluyla aşağıdaki işlemleri yapabileceği ifade edildi:

  • Araç sigortasını yenileme, iptal etme veya politika değişiklikleri yapma
  • Depolama politikalarında ve geçici çalışma izinlerinde değişiklik yapma
  • İşlemleri e-posta ile alma
  • İmzaları elektronik olarak gönderme
  • Ödemeleri telefonla gönderme
  • Politika belgelerini e-postayla alma

ICBC, işlemin normalden daha uzun sürebileceği için müşterilere yenileme işlemleri için “yeterli süre” vermelerini öneriliyor. Talebi olan herkes için ICBC talep merkezlerinde yalnızca acil işlemler tamamlanmaya devam edecek.

Son 14 gün içinde Kanada dışına seyahat eden herkes COVID-19 teşhisi konmuş biriyle yakın temasta bulunmuş veya ateşi, öksürüğü veya zor nefes alması durumunda randevularını yeniden planlaması istendi. ICBC, sürücü ehliyeti yenileme protokollerinde henüz bir değişiklik yapmadığını, ancak “müşterileri ve çalışanları desteklemek için karttaki diğer seçeneklerde aktif olarak çalıştığını” söyledi.