Banka Personel Alımları

Günümüzde birkaç üniversite mezununun bile iş bulamadığı ve sürekli bu konudan yakındığına şahit olabilirsiniz. Fakat bu konuda akıllıca seçimler yapıp, iş ihtiyacı her zaman olacak bir meslek alanı tercih ettiklerinde iş bulma olasılıkları çok daha yüksektir. Seçiminizi bankacılıktan yana yaptıktan sonra, bu alanlarda profesyonelleşmek ve hedefinize ulaşmak daha kolay olacaktır. Artan işsizlik sorunlarına çözüm olarak istihdamın önemli parçaları olan bankalar, banka personel alımları yapmaktadır. Bu yıl, bankacılık alanında öğrenimini tamamlayan ve meslek hayatına bankacılık yaparak devam etmek isteyenler için fırsat dolu olacak! Gençlerin işsizliğine çözüm olarak yapılan banka sınavları ile işsizliğin önüne geçmek planlanmakta ve gerçekleşmektedir. Ekonomi ile ilgileniyor, matematik ilgi alanınıza giriyor ve düzenli bir iş sahibi olmak istiyorsanız sizlerde bankacılık okullarını bitirebilirsiniz. Hangi pozisyonda çalışmak isteniliyorsa o alanda tercihler yapılmalı. Bazı alım şartlarında lise mezunu olmak bile yeterli oluyorken, bazılarında ise mutlaka meslek yüksek okulu veya lisans mezunu olmak gerekiyor. Tabi öncesinde mutlaka banka sınavlarında başarılı olmak şartı da aranmaktadır.

Lise Mezunu Banka Personel Alımları

Çalışmak ve para kazanmak isteyenler için aslında birçok fırsat vardır. Bu fırsatları değerlendirmek ve iyi yerlere gelmek tamamen sizin ilginize bağlıdır. Çalışma saatleri belli, tatil günler sabit bir iş için banka personel alımları listeleri takip edilmeli. İlla üniversite mezunu olmanıza gerek kalmadan, lise mezunu şartlarıyla iş ilanı veren bankaları takip edebilirsiniz. Örneğin Akbank personel alımlarını inceleyebilirsiniz. 2019 yılında gişe yetkilisi, asistan ve çağrı merkezi personeli alımı yapacak olan banka, bunun için duyuru yayınlamış. Pozisyonlara göre başvuru hususları değişmektedir. Gişe personel alımları için lise mezunu olmak ve bankanın yapmış olduğu son sınavda başarılı bir sonuç alma şartı yeterli. Ayrıca 1990 yılı sonrası doğumlu olma şartı da yer alıyor. Bir diğer dikkatinizi çekecek iş ilanı ise Denizbank banka personel alımları olacaktır. Denizbank en az lise mezunu güvenlik görevlisi alımları yapacaktır.

Denizbank güvenlik görevlisi pozisyonu için, 5188 sayılı yasa dahilinde silahlı özel güvenlik sertifikasının bulunması gerekir. Eğer sertifikanız yok ise bu alanda sertifika veren size en yakın kurumlardan yardım alabilir, nasıl alacağınız hakkında tüm detayları öğrenebilirsiniz. 2019 yılı banka personel alımları arasında en fazla ilgi göre kadrolar arasında güvenlik görevlisi kadrosu yer alır. Sertifika ve lise mezunu şartlarından sonra aranan diğer şart ise bayanlarda en az 25 yaş ve erkeklerde ise en az 27 yaş sınırının olmasıdır. Başvuru yapacak erkek adayları 1.78 metre boy sınırının üzerinde olmalıdır. Bayan adaylar bu sınır 1.65 metredir. Adayların diksiyonu düzgün, sözlü iletişimde başarılı ve vardiya sistemine uyum sağlayacak kişiler olması gerekiyor. Tüm bu şartlara uygun olduğunuz düşünüyorsanız elinizi çabuk tutmalı, başvuru şartlarını yerine getirmelisiniz. Bunun dışında yapılacak ve lise mezunu şartları aranılan diğer pozisyonlarda aranan şartlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, sağlık problemi bulunmamak, iletişimi kuvvetli ve insanlara karşı güler yüzlü olmaktır. Ekip ruhu ile hareket edecek, çalışma temposuna ayak uydurabilecek ve gelişime açık olmak sizi başarılı bir iş pozisyonuna ulaştıracak özellikler olacak.

Ziraat Bankası 2019 Personel Alımı

Ziraat Bankasında çalışmak ve kariyer fırsatı elde etmek istiyorsanız yazımı okuma devam edebilirsiniz. Banka personel alımları için araştırmalara başlanıldıysa, Ziraat Bankası iş ilan detaylarını da incelenebilir Burada çalışmak için başta yeniliklere açık olmak, gelişimi her daim desteklemek gerekir. Ziraat Bankası yönetim kadrosuna katılma hayalleri kuruyorsanız, banka içerisinde gerçekleşen eğitimlere katılma zorunluluğu vardır. Eğitimlere katılıp burada bir kariyer yapma planınız ise, Ziraat Bankası Okulu temelden bankacılık eğitimleri ile mümkün olacaktır. 1989 yılından bu yana birçok başarılı mezun veren okul, yönetici kadrosu yetiştirmiş. Eğitime yeni başlayan kişilere uygulanacak program ayrı, mevcut durumda görevde olan Ziraat Bankası personeli için program farklıdır. Ziraat Bankası sınavlarında başarılı olmak istiyorsanız öncesinde sıkı bir çalışma programı uygulamalı daha sonra Ziraat Bankası geçmiş sınav sorularına göz atabilirsiniz. Hatta çalışmaların sonucunda kendinizi denemek adına, geçmiş yıllardaki sınav sorularının çıktısını alarak bir sınav yapabilir, sınav sonucunda ne eksik kalan konulara tekrar göz atarak sınava hazırlanabilirsiniz.

Banka personel alımları hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

Banka Personel Alımları