Halkbank’tan Esnaf ve Sanatkarlara Yüzde 100 Faiz İndirimi

Halkbank'tan Esnaf ve Sanatkarlara Yüzde 100 Faiz İndirimi
Halkbank'tan Esnaf ve Sanatkarlara Yüzde 100 Faiz İndirimi

Hürriyet’te yer alan bilgiye göre, Halkbank KKTC’de ve Türkiye’de yer alan esnaf ve sanatkarlara kredi sunuyor. 2021 yılı kapsamında yüzde 50 faiz indirimli kredi sunuyor. Bazı meslek gruplarında faiz indirimi ise yüzde 100 olarak açıklandı. Banka tarafından sunulan kredi kapsamında faiz indirim oranı 2021 yılına devreden bakiyeler için geçerli olacak. Bazı meslek gruplarına sağlanacak krediler de ise indirim oranları daha da fazla olacak şekilde uygulanacak.

Resmi Gazete’de  yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Halkbank 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında yüzde 50 faiz indirimli krediyi esnaf ve sanatkarlara sunacak. Faiz indirimi ile ilgili karar ise bakiyesi 2021 yılına devreden krediler için de geçerli olacak. Faiz indirimi kültürel, sanatsal ve geleneksel olan kaybolmaya yüz tutmuş meslek kodlarında faaliyet gösterecek sanatkarların kullandığı kredileri kapsayacak. Krediler ile 1 yıllık ustalık belgesine sahip olan kişilerin belgeleri ile meslek kollarını kuran girişimci esnaf ve sanatkarlara kullandırılacak.

Yüzde 100’e Kadar Faiz İndirimi

Bakiyeleri 2021 yılına devreden krediler için yüzde 100’lük faiz indirimi uygulanacak. KOSGEB tarafından sağlanan faizsiz kredi ve hibe desteğinden yararlananlar hariç, 30 yaşını tamamlamamış genç girişimci esnaf ve sanatkârlara, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitirenlere, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankaya sunmaları durumunda da 100,000 TL’ye kadar yüzde 100 faiz indirim oranına sahip kredi sağlanacak.

Kredinin olanağından yararlananların yeni yıla devreden bakiyeleri ise bu durumdan yararlanamayacaklar. Esnaf ve Sanatkarlara demirbaş alımı, hammadde ve döner sermaye, işyeri modernizasyonu, makine, ekipman gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için de 30 bin TL’ye kadar sunulan kredi kapsamında ise 2021 yılına devredenlerde yüzde 100 indirim uygulanacak.