Türkiye İş Bankası Uzman Yardımcılığı Sınavı Gerçekleştirecek!

Türkiye İş Bankası tarafından yayımlanan banka personel alımı ilanına göre Uzman Yardımcılığı için sınav yapılacak. Adaylar, dört aşamalı sınav ve mülakata tabi tutulacak. Görevlendirilecek olan personeller İstanbul’daki Genel Müdürlük biriminde çalışacak. Bu nedenle başvuru yapacak olan adayların İstanbul’da ikamet etmesi ya da başvurudan sonra ikamet edebilecek düzeyde olması gerekiyor.

Türkiye İş Bankası Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru Şartları

İş Bankası tarafından gerçekleştirilecek olan Uzman Yardımcılığı sınavına başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki kriterlere uyum sağlaması beklenmektedir:

  • Üniversitelerin 4 senelik eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak

(Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Sistem ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinden mezun olup başvuru yapan kişilerde İşletme, İktisat, Ekonomi, Maliye, Bankacılık ve dengi bölümlerde yüksek lisans yapmış olma şartı aranmaktadır.)

  • 30 yaş ve altında olmak
  • İngilizce, Almanca ya da Fransızca dillerinden en az birini çok iyi derecede bilmek
  • İngilizce bilgisi varsa TOEFL Sertifikasına sahip olmak
  • Almanca biliniyorsa GOETHE Enstitüsü sertifikasına sahip olmak
  • Erkek adayların askerlik görevlerini yerine getirmiş, muaf ya da en az 2 sene tecil ettirmiş olmaları

Sınav Nasıl Yapılacak?

Uzman Yardımcılığı sınavı dört aşamadan oluşacak. Bu aşamalar şu şekilde gerçekleştirilecek:

  1. Genel Yetenek Sınavı
  2. Değerlendirme
  3. İnsan Kaynakları Görüşmesi
  4. Panel Mülakatı

Genel Yetenek Sınavı, sayısal ve sözel yeteneği ölçmek adına uygulanacak. Bu kapsamda sınav süresi toplamda 70 dakika olacak. Sınavda başarılı olan adaylar ön değerlendirmeye alınacak. Ön değerlendirmeden sonra üçüncü aşamaya geçen kişiler İnsan Kaynakları ile görüşme sağlayacak. Bu görüşme birebir mülakat olarak gerçekleştirilecek. Birebir mülakatta başarılı olan kişiler için son aşama olan Panel Mülakatı, üst düzey yöneticiler ile yapılacak.

Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu

Türkiye İş Bankası Uzman Yardımcılığı sınavı için başvuru yapmak isteyenler öncelikle kendilerine ait güncel bir özgeçmişe sahip olmalıdır. Bu özgeçmiş ile birlikte bir ön yazı hazırlamaları gerekmektedir. Ön yazı eklemeyen adayların başvuruları kabul edilmemektedir.

Adaylar için son sınav başvuru tarihi 13 Ağustos 2020 – 12:00 olarak belirlenmiştir. Bu tarih ve saate kadar tüm başvurular internet ortamı aracılığıyla toplanacaktır. “cv.isbank.com.tr” adresi üzerinden adaylar başvurularını iletebilmektedir. Başvuru sonrasında gerekli tüm takibi İş Bankası Aday Kariyer Portalı üzerinden gerçekleştirebilirler. Yapılan başvuru sonucunda uygun görülen adaylara banka tarafından 20 Ağustos 2020 günü geri dönüş yapılacaktır.

Sınavla ilgili diğer tüm detaylara aşağıdaki link üzerinden ulaşılabilmektedir:

https://www.isbank.com.tr/bankamizi-taniyin/Documents/iste-kariyer/is-bankasi-uzman-yardimcisi.pdf